Köpvillkor

I dagsläget erbjuder vi leveranser i webbshoppen till alla länder i världen.
När du handlar på Soyafilm.se godkänner du nedanstående köpvillkor.

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms som standard man har själv möjlighet att visa priserna exklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.
Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.
Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

Betalsätt

Kortbetalning VISA Master Card inom Norden & EU länder.
Vi tar emot VISA, Master Card. Det är tryggt och säkert att betala med kort på Soyafilm. Vi samarbetar med PayEx som hanterar Dina kortuppgifter direkt och säkert. Inga kortuppgifter sparas hos Soyafilm. Klicka på knappen "Beställ".  Du kommer att förflyttas till en speciell server(krypterad sida) för trygg och säker hantering av Dina kortuppgifter!
Klarna.
Sverige:
Klarna Faktura 14 dagar.
Ränta: 0.00%. Uppl.avg.: 0:-. Aviavg.: 0:-.
Klarna Konto.
Ränta: 19.90%. Uppl.avg.: 0:-. Aviavg.: 29:-.
Klarna 3 Mån.
Ränta: 0.00%. Uppl.avg.: 95:-. Aviavg.: 29:-.
Klarna 6 Mån.
Ränta: 0.00%. Uppl.avg.: 195:-. Aviavg.: 29:-.
Klarna 12 Mån.
Ränta: 0.00%. Uppl.avg.: 295:-. Aviavg.: 29:-.
Klarna 24 Mån.
Ränta: 9.95%. Uppl.avg.: 295:-. Aviavg.: 29:-.

Norge:
Klarna Faktura 14 dagar.
Ränta: 0.00%. Uppl.avg.: 0NOK. Aviavg.: 0NOK.
Klarna Konto.
Ränta: 22.00%. Uppl.avg.: 0NOK. Aviavg.: 45NOK.
Klarna 3 Mån.
Ränta: 0.00%. Uppl.avg.: 195NOK. Aviavg.: 45NOK.
Klarna 6 Mån.
Ränta: 0.00%. Uppl.avg.: 295NOK. Aviavg.: 45NOK.
Klarna 12 Mån.
Ränta: 19.95%. Uppl.avg.: 295NOK. Aviavg.: 45NOK.
Klarna 24 Mån.
Ränta: 19.95%. Uppl.avg.: 395NOK. Aviavg.: 45NOK.
Läs mer om Klarna's betalsätt.
PayPal:
Paypal konto, avgift 0:-.
Paypal kortbetalning, avgift 0:-.


Fraktsätt

Vi skickar paket med Posten och DHL. Annat fraktbolag kan även användas vid behov.
Fraktkostnader kan variera beroende på vilket land varan skall skickas till.
Vid kampanjer med gratis frakt gäller detta inom Sverige och upp till 10kg(beroende på vikt, volym och storlek kan fraktavgift tillkomma).
Fraktkostnaden räknas automatiskt om i kassan beroende på vikt, volym och storlek.
Fraktavgifter till övriga EU-länder och Norge tillkommer pga dyrare fraktkostnader och annan hantering.
De flesta leveranser, beroende på ordervärde, är spårbara på posten.se. Om något paket är skadat vid leverans är det viktigt att du som kund kontaktar oss innan du hämtar ut paketet så att vi får lösa det med fraktbolaget. Vid kampanjer med gratis frakt gäller detta upp till 10kg och höjd lägre än 120cm och onormalt skrymmande paket(t.ex skyddsfilmrullar i bredder över 110cm). Fraktkostnader beräknas på vikt och storlek och visas automatiskt i kassan.
Om ett paket skickas som "DHL PAKET" till ert företag och du eller företaget ej är på plats vid utkörningstid faktureras 300:- som avgift. Denna avgift går ej att förhandla bort eftersom vi själva blir fakturerad detta av DHL.
Soyafilm.se är inte ansvarig för Postens/DHL leveranstider om de av någon anledning skulle avvika p.g.a. väderförhållanden, lantbrevbäring, felaktig hantering av Posten/DHL etc. För att få mer info om Postens/DHL leveranstider rekommenderar vi att man går till deras hemsida.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller normalt under 14 dagar.
I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad ej lagerförd vara eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.
Ångerrätten och returrätt gäller EJ för specialtillverkade/måttbeställda/kapade varor såsom färdigskuren solfilm och andra skyddsfilmer mm sk. "Made To Order".
Ångerrätten och returrätt gäller EJ heller för rullar, ark, provbitar av skyddsfilmer/vinyler på olika angivna mått eftersom dessa kapas ifrån större rullar efter önskemål.
Ångerrätten och returrätt gäller EJ toningsgrad, optisk klarhet, färg, ytstruktur eller liknande inte var som man trott. Vid osäkerhet om hur de olika materialen känns och ser ut rekommenderar vi att man köper testbitar först.
Ångerrätten och returrätt gäller EJ någon färdigskuren/kapad produkt behöver renskäras eller justeras.
Ångerrätten och returrätt gäller EJ på REA produkter eller produkter till kampanjpris.
Ångerrätten och returrätt gäller EJ på varor som är beställningsvara och ej lagerförda varor.
Ångerrätten och returrätt gäller EJ om leverantiden är försenad som av oss ses som skälig tid.

När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Garantier och service

Vi ger 1 års garanti på alla varor som standard om inte annat anges.
Soyafilm avtagbar solfilm har 3 års garanti på färg,sprickbildning och krackelering.
Soyafilm Pro. bilsolfilm har 3 års garanti på färg,sprickbildning och krackelering.
Soyafilm Pro. fastighetssolfilm har 3 års garanti på färg,sprickbildning och krackelering.
ProShield skyddsfilm har 3 års garanti på färg,sprickbildning och krackelering.
Garantierna gäller vid rätt handhavande av varan. 

Privat Policy

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post. Vid kortbetalning med Visa eller Mastercard sker betalningen över krypterad säker sida. Vi sparar inga kortuppgifter eller liknande.

Leveranser

Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Om en vara har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive vara. Normalt har vi 5-8 arbetsdagars leveranstid, vid beställning av måttanpassade varor kan leveranstiden vara någon dag extra. Leveranstiden börjar räknas ifrån kommande vardag då beställningen genomfördes.

Ej uthämtade paket

Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 300:-. Om man vill ha sin specialtillverkade/kapade vara skickad till sig igen tillkommer ytterligare 150:- i frakt (inom Sverige, andra avgifter gäller andra länder).
Återbetalning sker EJ för specialtillverkade/måttbeställda/kapade varor såsom färdigskuren solfilm och andra skyddsfilmer mm som returneras, men kan såklart skickas åter igen tillbaka till dig om du missat uthämtningen(Mer info under Ångerrätt och Returer).
Det är köparens ansvar att hämta ut paketet inom den angivna tiden. Kolliid och spårningsinformation ges av oss.

Returer

OBS: att ALLA returer skall godkännas av oss först skriftligen via e-post eller vårat kontaktformulär! Om du inte fått godkännande på att något skall skickas tillbaka godkänns returen EJ
Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig, du får själv stå för returfrakten från dig till oss. Returer skall alltid godkännas av oss innan detta görs. Ej godkännda returer hämtas ej ut och kommer att retuneras per automatik tillbaka till dig.
Byte och retur gäller EJ för specialtillverkade/måttbeställda/kapade varor såsom färdigskuren solfilm och andra skyddsfilmer mm sk. "Made To Order".
Byte och retur gäller EJ heller för rullar, ark, provbitar av skyddsfilmer/vinyler på olika angivna mått eftersom dessa kapas ifrån större rullar efter önskemål.
Byte och retur gäller EJ toningsgrad, optisk klarhet, färg, ytstruktur eller liknande inte var som man trott. Vid osäkerhet om hur de olika materialen känns och ser ut rekommenderar vi att man köper testbitar först.
Byte och retur gäller EJ någon färdigskuren/kapad produkt behöver renskäras eller justeras.
Byte och retur gäller EJ på REA produkter eller produkter till kampanjpris.
Byte och retur gäller EJ på varor som är beställningsvara och ej lagerförda varor.

Om du är osäker på vad som gäller kontakta oss först innan beställning.
När du utnyttjat din ångerrätt ska du,
om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss
om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

Återbetalningsskyldighet:
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.
Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.

Reklamationer

ALLA reklamationer skall ske till oss skrifligen via e-post eller vårat kontaktformulär.
Om det är fel på varan skall detta ALLTID styrkas med bilder om så är möjligt.
Vid reklamation har man som köpare ansvar att delge information i den mån som vi behöver för att kunna
lösa ärendet på ett så bra sätt som möjligt. 
Vi godkänner inte en retur av en felaktig vara innan allt har godkänts av oss först.
Vi gör allt vi kan för att våra färdigskurna och anpassade skyddsfilmer skall ha så bra passform som möjligt. Men tyvärr så
kan det någon gång bli fel. Om filmen skulle behöva renskäras elelr göras justering på för att få rätt passform gäller ingen reklamation.
Om det  är stora fel eller fel modell ordnar vi såklart ny film som passar bättre men om det inte är möjligt med bättre passform så löser vi det med 
ny film på metervara och verktyg för att anpassa den själv. Återbetalning pga detta gäller i första hand inte.

Avbokning/Makulering/Ändring av order

Avbokning/makulering/ändring av beställda artiklar i ordern måste göras omgående via telefon. Senare Avbokning/makulering/ändring godkänns ej.
Du är själv ansvarig att kontrollera kundvagn/kassa innan genomförande av order att alla varor och antal där är vad du vill ha och är rätt. 

Lagar och regler

Vi uppmanar alla till att följa de lagar och regler som finns i gällande länder där våra produkter används.
Är man osäker på hur man får använda sig av produkterna kan man höra av sig till oss eller till gällande lands myndigheter. Soyafilm står inte ansvarig för felaktig och olaglig användning av varor köpta i webbhoppen.

Förbehålleser

Vi förbehåller oss rätten att neka köp där prissättning av någon anledning blivit felaktig eller neka köp vid fel i våran webbshop. Vi samarbetar med berättigande myndigheter och vid otillåten användning av webbshoppen, bilder och text och dyligt kommer sådant att träda i laga kraft där rättsliga åtgärder kommer att vidtas.
Soyafilm.se är inte ansvarig för Postens(eller andra av oss använda transportörer) leveranstider om de av någon anledning skulle avvika p.g.a. väderförhållanden, lantbrevbäring, felaktig hantering av transportörer etc. För att få mer info om transportörers leveranstider rekommenderar vi att man går till deras hemsida eller kontaktar oss.
Det är viktigt att du fyller i rätt uppgifter i kassan och väljer rätt vara. Vi förbehåller oss även rätten att byta fraktsätt/leveranssät utan notifiering när vi tycker att detta behövs pga varierande leverantörspriser, eller av oss godtycklig anledning, dock skall vi att leverera order på ett smidigt och väl paketerat sätt. På vissa varor/order där varuvärdet är runt 300:- eller är av liten vikt och/eller volym kan därför skickas som brevporto utan extra notifiering. Alla fraktpriser är inklusive hantering, förpackning och administration. Eftersom vi har hög belastning sker tillverkning och packning ofta mycket snabbt för att kunna hålla bra leveranstider. Din order behandlas och tillverkas ibland precis när du lagt ordern och godkänt den.


Betalningsansvar / betalningsskyldighet!

När du handlar hos oss och lägger en order godkänner du våra
försäljningsvillkor/köpvillkor och accepterar att köpet innebär ett betalningsansvar.

PRISGARANTI!

Vi vet att DU gillar att handla kvalitet till lägsta möjliga pris. Det kan då vara bra att veta att man alltid får mest för pengarna hos oss.
Prisgaranti gäller på all färdigskuren solfilm, solfilm på metervara, kolfibervinyl och all vinyl!
Prisgarantin gäller inom Sverige vid jämförelse mot alla svenska webshoppar(företag), mot ordinarie sortiment, ordinarie pris. Gäller mot de varumärken vi erbjuder eller varumärken med minst lika bra kvalitet.
Om du mot förmodan skulle hitta billigare vara någon annan stans inom 7 dagar ifrån det att du beställde betalar vi(inom 14 dagar) tillbaka mellanskillnaden efter genomförd kontroll. Prisgarantin gäller EJ företag.
Soyafilm har rätt att neka köp och göra återköp där erbjudanden och priser manipuleras eller på annat sätt missgynnar Soyafilms marginaler i större mån.

Företag

Företag följer inte under konsumentköpslagen och kan därför inte nyttja den.
Företag kan ansöka om egna kontrakt/återförsäljar åtaganden.
Byten, återköp och returer gäller därför inte normalt sett för några företag,
däremot kan vi i vissa undantagsfall göra detta mot en viss kostnad och överenskommelse.

Har du frågor angående köpvilkor eller annat så är du välkommen att maila oss
eller ringa +(0)247-42 99 98 så hjälper vi dig på bästa sätt.

 

Välkommen att handla av oss!